Lyžovačka na Donovaloch = zlodejina !!!

06. 01. 2014 14:26, Bazala Marián, 6 komentárov

Ak sa niekto čuduje, prečo k nám nechodia Rusi, prečo sú na Donovaloch prázdne apartmány a prázdne parkoviska, tak asi pre nenanžranosť vedenia strediska Park Snow a ich ceno tvorbu!!!

img-0673.jpg

Dobrovoľne by som na Donly nešiel, lebo nie sú určene pre dobrých lyžiarov, ale bolo treba starať sa o vnučku Stellušku, tak sme vyrazili za mladými na hore uvedené stredisko!!

donly-m-7.jpg

Snehu málo ale o 8.30 som pichal nie moju Beušu, ale do turniketu.

donly-2-2973.jpg

Hurá pichli sme si, ale tým naša ranná radosť skončila.

donly-2-2996.jpg

Sadli sme si na mokré koženkové sedačky, rite sme mali hneď mokré a jak kukám, tak kukám, snehu je ešte menej ako som tušil.

donly-2-2970.jpg

Hore bol celkom slušne prvý padák zratrakovaný, tak na 3 ratrataky, ale v spodnej časti padáku sama skala a keď hraníš, tak ti nohou trhá ako ničíš hranu o skaly.

img-0663.jpg

Úplná jarná lyžovačka. Zjazdovka úzka, sama skala, terén skoro nespôsobilý a hlavne za aké ceny!!!

donly-2-3020.jpg

Stredisko nasadilo najvyššie ceny ako sa dá, 8 hodinový za 50€, celodenný za 30€. Katastrofa.

img-0723.jpg

To sa neboja, že si takto odplašia turistov?

donly-2-2984.jpg

Ozaj celý deň som ani raz nestál v rade na lanovku. Za hodinu a pol bola Nová hoľa nelyžovateľná!!!

donly-2-2975.jpg

Tetuška si veselo predávala celodenné lístky a Maďari si išli nohy polámať.

img-0690.jpg

Vyskúšal som aj večerné zbojstvo.

img-0837.jpg

Cez deň bolo teplo, tak zratrakovali trochu snehu na svahu, ďakujem, ale vydržalo to 3 jazdy a znova hlboká orba.

img-0879.jpg

Aby sme sa netešili, lanovku pustli až za 2,2 m/sek, jazda hore 6 minút, jazda dolu 60sek. rozkoše. Znova na tu studenú koženku a znova 6 minút hore. Koho by to bavilo.

img-0890.jpg

Počas celej lyžovačky som nestretol niekoho, kto by nazýval lyžovačku na Donovaloch inak, ako Okrádanie lyžiarov a to som ešte jemný, však, pani učiteľka z Košíc!!!

img-0893.jpg

Možno pre začínajúcich Maďarov a Ukrajincov, pokiaľ sa nenaučia lyžovať a nepochopia, že lyžovačka v Alpách je o niečom inom, ako okrádanie tu.

donly-2964.jpg

Potom už do Popradu nepriletí ani jedno lietadlo z Ruska.

img-0672.jpg

Ozaj a prečo majú na Donovaloch ceny tak vysoko? Veď máju len jednu odpojiteľnú lanovku s jednou zjazdovkou- Novú hoľu, aj na nej sa dá lyžovať len prvé dve hodiny.

img-0794.jpg

Somársku lúku - Záhradište nerátam, lebo aj ne dedinských strediskách ako Králiky a Salamander, majú už odpojiteľnú sedačku s rýchlosťou 5m/sek a nie 2/sek ako na Somárskej.

img-0816.jpg

Na Skalke majú neoprénový poťah na sedačkách a nie koženku, ako na Somárskej, tam nám rite nezmrznú!!

img-0765.jpg

A hlavne majú stanovené ceny pre dedinčanov a nie Blavákov, Maďarov a Rusov.

img-0780.jpg

Tak kto im stanovil takú vysokú cenu??? Tie ich ceny sú vyslovene zlodejstvo. V nedeľu celú noc pršalo a na Novej hoľi čisté mlieko, dážď s fujavicou a počet lyžiarov 30. Síce každý si dal len jednu jazdu a bol rád, keď cez hmlu, trafil s dodrbanými lyžami dole. Lanovka mala stáť pre nevhodné podmienky, ale nuž čo, niekto asi zaplatí lístok, tak mu treba!!! Ak sa niekto chce dať okradnúť dopočujem Donolavy.

img-0708.jpg

Po vzhliadnutí nespočetného počtu vyvesených plagátov For Sale - predám, prenajmem atd.

donly-m-28.jpg

bude na mieste otázka: Neprehnali to páni inžinieri s množstvom zbytočne vyliateho betónu pri stavbe apartmánov a rezidencii,

donly-2-3028.jpg

alebo to bol niekto nenažratý?

 

Diskusia k článku

pridať komentár
Meno*:
Email*:
Text:
emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon 
 * nepovinné údaje
Autor: pre lalo
Dátum: 11. 1. 2014 o 6:37
Len na vysvetlenie. Už keď som išiel na Donly tak som vedel že z lyžovačky nebude nič. Hlavnou úlohou bolo pomôcť dcére so starosťou o 7mes. vnučku . Dobre som si preštudoval ich cenník a kúpil som si 8 hodinový lístok za 50e. Využil som 3 hodiny zo svojho a hodinu s manželkinho. Zostáva mi ešte 5 hodín lyžovačky a manželke 4 hod. Tz. že nie som chorý, ale sú chorý ty ktorý si kupovali celodenný, za 30e čiže asi 20 ľudí s ktorými som komunikoval počas jazdy na sedačke, lebo oni ani netušili o možnosti si kúpiť 8 hodinového výberového lístok a spôsobe jeho požitia. Vy tvrdíte top stredisko, áno ubytovaním a nie lyžiarskymi možnosťami!!! Čas ukáže. Ozaj prečo je skoro na každom dome - Na predaj??? A prečo sú mnohé skolaudovane a ešte tam nie je predaný ani jeden apartmán? Ak by bolo všetko ok tak sa tam ľudia len tak pohrnú!!!
Autor: lalo
Dátum: 10. 1. 2014 o 19:30
vysvetlite mi vazeny pane, preco tuna nadavate na jedno z top stredisk slovenska a pritom najviac ste sa prepocital vy. v takychto teplotach sa ist lyzovat? to moze napadnut len choreho cloveka. a este za skipass vysolit 30 eur??? ako rozmyslam tak rozmyslam, vase pocinanie je ovela iracionalnejsie ako pocinanie manazmentu strediska. za zle pocasie nemoze nik a rovnake problemy maju vsetky strediska na svk ( a tiez cenys neznizili a tiez ich ubytovacie kapacity zyvaju prazdnotou)
Autor: lofik
Dátum: 6. 1. 2014 o 21:55
k tej skalke: zas mojej pôsobnosti sme jazdili 2,3 m/s - je možné ísť až 2,5 m/s no ľudia ( hlavne Tí z južných krajov ...) s tej pevnej sedačke pri vyššej rýchlosti nevedia vystúpiť bez pádu !!!
Autor: Pre Petra
Dátum: 6. 1. 2014 o 19:30
Na Skalke ide rýchlejšie a na Donovaloch ju pustili asi len 1,9m/sek To nie je o Lanovke ale o Ujovy čo reguluje rýchlosť! A na Skalke je neoprenová sedačka na ktorej mi nemzne riť!!
Autor: Peter
Dátum: 6. 1. 2014 o 19:16
tie ceny a "kvalita" je otrasna s tym suhlas
P.S.: Na Skalke ti nevadi "rychlost" lanovky ked na tu nenadavas?
Autor: Lino
Dátum: 6. 1. 2014 o 16:58
A stavím sa, že všetci budú na jar od štátu pýtať dotáciu kvôli zlej sezóne. Ale okrádať počas nej sa im nebridí....