Tatranský Oldtimer 2017

11. 07. 2017 16:43, , 6 komentárov

Keď som na Prvého mája videl, ako  hostia z Retro Hotela Morava blbn v sprievode, celkom som sa tešil čo šéfka hotela Ivetka,  poddaní Jožko a Martin Mladoň  pre nás pripravia počas Tatranského Oldtimeru 2017.  Veru nesklamali, vrátili sme sa do 30. až 50. rokov minulého storočia, keď bol postavený Hotel Morava a natáčal sa tu film Anděl na horách..

3t-lomnica-0360.jpg

V hlavnej úlohe s Jaroslavom Marvanom. Všetci pozvaní účastníci zájazdu, pardon, zrazu mali predpísaný dobový kostým a bolo sa na čo pozerať. Našli sa četníci z prvej republiky, z éry KSČ a aj ženy sa predvádzali. Škoda, vtedajšia móda ešte nepoznala minisukne, tak sme len škúlili do pekne vyplnených dekoltov, aspoň ja!!!

t-lomnica-2451.jpg

Aj zamestnanci hotela sa pridali a išli príkladom v dobovom oblečení.

t-lomnica-1070.jpg


Prvý večer slúžil len k príchodu, uvítaniu a večernému hodovaniu. V tej Morave majú vynikajúceho kuchára. Aj Zdeněk Pohlreich by si bol pochutil!!

3t-lomnica-0181.jpg

A kto sa prepchal mohol si aj zatancovať.

3t-lomnica-0302.jpg

Len Novákovej Stelle sa chcelo akosi spať!!

3t-lomnica-0486.jpg


V noci klasika búrka a dážď. Ránko našťastie vykuklo slniečko, to bolo radosti, prišiel sa nás pozrieť aj srnček z lesa.

t-lomnica-2731.jpg

Dúfam, že ho neodstrelia ako medvedicu, alebo ho neskolia žabikláčom počerní občania. To by mali pohostenie pre celú osadu. Ale našťastie tento článok nebudú čítať.

3t-lomnica-0220.jpg


Štart a letíme smer Štrbské pleso. Večer som zhodil špinavca zradcu Tr 3 A z vozíka. Áno presedlal som, už sa netrepem s Triumphom na preteky po ose pol dňa, netlačím sa, nie je mi v ňom teplo. Naložil som ho na vozík. Zaťko požičal Rawku a šup do Tatier. To je paráda a ja debil, trápil som sa ako masochista za volantom 15 rokov. Rawka ani nevedela, že niečo ťahá. Nepršalo do nej, mala klímu, rádio a tempomat.

tatry-7055.jpg

Tak som sa kochal prírodou a odteraz vozím zradcu na vozíku. Ale naspäť k zrazu. Šéf zrazu Martin ma poprosil, či by som neodviezol jeho ženu. V slabej chvíľke som pristal. Je to zodpovednosť, aj za druhú osobu. Keď letíš ako blázon, môžeš ublížiť dvom ľuďom a nie jednému. Preto chodím rád sám. Navyše to býva 70 až 105 kg zbytočnej váhy čo treba voziť a brzdiť. Ale v tomto prípade, to bolo 55 kg príjemnej, múdrej a krásnej váhy.

t-lomnica-0687.jpg

Neľutujem Keď si Veronika zvykla a už netlačila celou silou do podlahy, tak dostala úlohu sledovať a hlásiť autá v protismere a veru dvakrát mi aj pomohla. Ona videla čo som ja nevidel. Ďakujem.

t-lomnica-1009.jpg


Štrbské pleso, klasika, plno turistov, mostíky, vypchatý medveď, maďarské langoše, skalický trdelník, čabajská klobása. Vivat Slovakia.

t-lomnica-1095.jpg

Ale predsa som niečo typické našiel. Počúvam zurčiacu horskú bystrinku. Tak idem nafotiť ako skáče vodička po kameňoch a viete čo som nafotil ? Hovno. Všade samé hovná a hajzlový papier, a to 10 m od parkoviska. Jedine, že ten potok tak zurčal , ale radšej som nič nefotil, lebo by som stúpil na mínu.
Hodinku sme zrelaxovali, vyvetrali teplo spod sukne a idem ďalej.

t-lomnica-1060.jpg

Pri hľadaní miesta na fotku mi vyšlo, že by bolo najlepšie posadiť sa doprostred cesty a budem mať aj Tatry aj veteránov. Ale doprostred cesty ???. Tak som poprosil uja policajta, či si nepostaví nado mňa na prerušovanú čiaru a nebude ma chrániť vlastným telom. Nedostal som pelendrekom. Veru sa postavil, zastavil všetku premávku za nami, na 15 min a ja som si mohol krásne cvakať!!

t-lomnica-1387.jpg

Za podobnú situáciu som dostal dištanc zo Slovakiaringu. Už tam nemôžem chodiť fotiť, ale našťastie policajt ma pochopil a nehrá sa na najmúdrejšieho na svete. Ďakujem ujo policajt!!!

t-lomnica-1262.jpg

Strecha ide dolu a Veronika si užíva vietor vo vlasoch.

t-lomnica-1207.jpg

Smolu mala Evka na Citoene, ktorej kameň roztrepal predné sklo na tisíc kúskov. Nejako zázrakom držalo pokope. Pred šoférom zostal kruh nerozbitý a mohla šoférovať.

t-lomnica-0597.jpg

Síce mala výhľad ako z ponorky, ale nevzdala sa. Prešli sme Štrbu,

t-lomnica-1429.jpg

Svit a je tu Poprad.

t-lomnica-1190.jpg

Pred obedom ešte niekoľko pekných fotiek šumnej Popradčanky.

t-lomnica-1671.jpg

Poobede moja pravidelná 20 min siesta na deke. len tu zrazu búrka a zasa strecha hore. Pokiaľ som ju natiahol, zmokol som ako kura. A zasa neprší. V Poprade ma zaujala novinka na veteránskom nebi, Jaguar Mark IV  DHC z roku 1950.

t-lomnica-2608.jpg

Tento klenot si kúpil kamarát z Popradu. Doma má už MG A, ale to je len 2 miestne auto. Rodinka sa mu rozrástla na 4 ks.

t-lomnica-1727.jpg

Tak čo s nimi, kúpili si väčší stroj. Niekoľko rokov Martin brouzdal po internete až nakoniec kúpil takúto krásnu opachu. Zaujímavostí na mašinke je viacej, ale mňa oslovilo dvojité veko kufra. Po otvorení tajného priečinku sa objaví originálne náradie, krásne a prehľadne usporiadané. Krása, tlieskam.

t-lomnica-2685.jpg

To bola iná doba. Zmoknutý sa presúvame na Concours d´elegance do Tatranskej Lomnice.

t-lomnica-2115.jpg

Pekne po skupinkách ideme na amfiteáter pred divákov a porotu. Tatry v Tatrách to je jedna veľká sranda a sklamanie.

t-lomnica-2489.jpg

Dve dymia, ako studený Trabant. Pre dym sa nedá fotiť. Konečne jedna Tatra nedymí, ale tu zas musí tlačiť celá rodina.

t-lomnica-2425.jpg

To sa teda Tatry predviedli. Zrazu sa slniečko schováva, pravá letná búrka je tu. Pred pódium idem aj ja. Strecha natiahnutá, ale aj tak mi do auta prší,

dazd.jpg

tak naťahujem ešte veľký parazol, aby som viac nezmokol.

t-lomnica-2578.jpg

Viac som nefotil, lebo topánky som mal celé mokré, ale ešte jedna fotka na Modrú vilu v a idem sa sušiť a chystať na slávnostný večer.

t-lomnica-2710.jpg


To bol teda večer. Ivetka a Jožko a vytiahli, sú to zabávači na úrovni. Veru takto profesionálne som ešte nezažil vyhlasovanie víťazov.

t-lomnica-2846.jpg

Hlavnú cenu pohar Gustáva Andeloa vyhrali Novákovci,

t-lomnica-2983.jpg

ktorí priniesli do Tatier Hispano Suiza z roku 1932. Priši po vlastnej ose a nie ako zradca Marian čo si viezol auto na vozíku.

t-lomnica-2987.jpg

Aj mne sa ušla cena za najkrajšie povojnové auto. Zaslúžene. Na tretí raz sa mi podarilo súťaž dokončiť a minúť benzín, čo som do Triumphu natankoval ešte v máji.

t-lomnica-2966.jpg


Nebudem sa ďalej rozpisovať. Ďakujem Retro hotelu Morava a celému osadenstvu, ďakujem Vetran klubu Martina Mladoňa. Tešim sa o rok, možno zasa dostanem pozvánku na zraz .

t-lomnica-2491.jpg

Lúčim sa s pozdravom Svetu Mier a práci česť!!

 

 

Diskusia k článku

pridať komentár
Meno*:
Email*:
Text:
emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon 
 * nepovinné údaje
Autor: Vlasto Kubíček
Dátum: 13. 11. 2017 o 15:23
Moc krásné fotečky a nejlepší akcička toho roku
Autor: Jan Petrek
Dátum: 24. 7. 2017 o 14:54
Skvelá reportáž, rád som si ju pozrel. Ten policajt bol určite z inej planéty...
Autor: Bea Bazalová
Dátum: 15. 7. 2017 o 22:55
Krásne automobily, vtipný komentár a skvelé fotky.
Autor: Eva Cikatricis Bublová
Dátum: 12. 7. 2017 o 12:51
veľká pochvala patrí nepochybne okrem organizačného výboru na čele s Martinom Mladoňom, super moderátorskej dvojici Ivetke Šestákovej a Jozefovi Ondrejkovi aj fotografovi Mariánovi Bazalovi za zvýraznenie skvelej atmosféry nielen fotodokumentáciou parádnej akcie pod Tatrami !
Autor: Vierka Millerová
Dátum: 12. 7. 2017 o 8:43
Maroško, veľmi pekné. Vyzeralo to na veľmi vydarenú akciu. Tatry a veterány - to je krása.
Autor: Juraj Petráš
Dátum: 12. 7. 2017 o 7:10
Marian, vidím že ti tento rok ide karta tak len tak ďalej.