Velodrom Millenáris Budapešť

22. 07. 2014 20:31, Bazala Marián, 6 komentárov

Dá sa jazdiť s veteránom po cyklistickom ovále? To je sprostosť, veď v klopenej zatáčke musíš spadnúť dole! Je to pravda, ale pozor, dá sa jazdiť, ak človek pekne pridá plný plyn, potlačí pud sebazáchrany. Dá sa to!!

b-4425.jpg

Pri tom vám adrenalín v krvi pekne vrie. Ale poďme na začiatok. Ing Zbinovský šéfredaktor časopisu Veterán.sk, ma už niekoľko rokov nahovára, aby som akciu: Velodrom Millenáris v Budapešti vyskúšal.

bud2-5439.jpg

Na Slovensku sa cez víkend nič nejde, tak ráno sadáme s Ondrejom Bobkom do Triumphu a vyrážame smer Ostrihom a ďalej na Pešť.

img-8952.jpg


Cestou na nás skoro každé auto bliká, Netuším prečo, veď aj svietime, asi sa im páčia veteráni alebo sú na ceste žabky zelené. Minuli sme aj policajtov a všetci nás veselo zdravia ďalej. Asi majú veteránistov v Maďarsku radi. Po 2 hodinách konečne stojíme na pumpe v Pešti. Je teplo na zdochnutie. Ideme sa schladiť na OMV. Po 10 minútach putujeme rozkopanou Pešťou ďalej.

img-0113.jpg

Pri uliezaní za volant len tak nejako kuknem na svetlá. Však ja debil svietim diaľkovými. Aha, ja som ich oslňoval a nieže nás majú Maďari radi. Na pravo je ruina Nebštadóinu a niekde tu to má byť. Aha, brána, ale ujko usporiadateľ nás posiela ešte 4 km ďalej. Choďte cez druhu bránu.

img-7720.jpg

Tak vyrážame. Druhý vchod sme ľahko našli. Bola tam dlhá rada čakajúcich na akreditáciu. Tak si pekne 30 minút vystojíme radu. Len nás nasral jeden Moravák, ktorý z protismeru cez 2 plné čiary využil medzierku a vopchal sa pred nás, debil. Maďari ho aj vyháňali, ale kašľal na nich. Pepan jeden, nech sa mu pekne potia nohy v tých čiernych silonových ponožkách a sandáloch, čo mal obuté. Typické obutie spoza Moravy.

img-7871.jpg

Pekne sme sa na tom nevkuse zasmiali. Hurá, sme na štadióne. Ideme si pozrieť ten cyklistický ovál. Tie dve zatáčky sú ozaj strašne strmé.

budapest-5593.jpg

V zatáčkach sa nedá vyštverať ani meter na trať.

img-9055.jpg

V jednom mieste je trať rozbitá, tak miesto toho, aby použili trochu betónu, tak inkriminované miesto ohrádzajú kuželami. Na fotke vidieť pekne sklon trati.

img-4005.jpg

Vyťahujeme Canony a vrhneme sa do akcie. Cvak, cvak a mám vnútri sexistické Maďarky.

b-4288.jpg

Tie sa s tým nepárajú.

b-4191.jpg

Kilo naviac nevadí, pekne si ho obtiahnu a pri fotení vyťuhujú také pózy, že Marilyn Monroe by bola pri nich cudná panna.

img-4031.jpg

Tak toto majú Maďari lepšie.

b-4618.jpg

Mnoho veteránov majú zbastardených. Pekná 1000ka, ale s nízkoprofilovými elektrónmi.

img-3879.jpg

Našiel sa tu aj Tudor picup- made in pusta- čárda a mnoho iných príšer.

img-3932.jpg

Aha je tu aj Gagarin

b-4637.jpg

a Maharadža.

img-7856.jpg

Niečo hučí. To vybehli na trať prvé autá. 2 ks Bugatti.

b-4363.jpg

Paráda, za nimi idú motorky a už sa na štart tlačím aj ja. Prvá zatáčka a zadok auta mi padá dole. Moja váha ma tlačí vypadnúť dole cez malé dvere..Nič, podľa rady pridám plný plyn, dvojka, trojka a už letím ako besný.

img-9916.jpg

To je to pravé. Keď sa pozriem v zatáčke pod seba, tak vidím pohľad ako z druhého poschodia.

b-4435.jpg

Radšej kukám pred seba. Najlepšie sa ide úplne hore. To ma odstredivá sila min. 2G pritlačí na trať a do sedačky už nepadám, ale musím letieť ako blázon. V zatáčkach sem tam šúcham pneumatikou do karosérie. Tak ma to tam pripúča! 8 kôl za mnou a mierim do depa. Hurá prešiel som na druhú jazdu, zoberiem aj Ondra nech sa poserie aj on!!! Nie, len fotiť Krv a Mlieko!!!

img-9479.jpg

Beriem foťák a stíham aj pirošky.

img-8284.jpg

Jazdia motorky.

b-4254.jpg

Zrazu veľký buchot, krik, rev a prúser je na svete. Sajdka Dneper, plne obsadená, nezvládne jazdu po ovále, havaruje. Za ňou zastavujú, ale posledný letí a nestíha brzdiť a asi v 80ke vletí do skrumaže. Lietajú telá a motorky. Nepríjemné.

img-8909.jpg

Doktori majú plné ruky práce.

img-8936.jpg

Akcia je zastavená. Policajti vyšetrujú. Zranených odvážajú do nemocníc.

img-8934.jpg

Prajem im skoré uzdravenie. Po 2 hodinách sa kolotoč znova rozbieha. Najskôr bicykle,

b-4266.jpg

potom skútre a ďalej sa to stupňuje. Rýchlosť je väčšia... Je sa na čo pozerať.

b-4519.jpg

Už ma pália ruky, svrbia po volante. Volám na Ondra: „ poď ty hrdina!"

img-3809.jpg

Každý môže ísť jednu jazdu. Ale ja som už taký, ak ma vyhodíš dverami tak prídem oknom. Tak sa tak nebadane schovávame za väčším auto a preplichtili sme sa na trať. Netrápim Ondreja, pridávam plyn už v prvej zatáčke, nech tým Maďarom pekne hučí, ten môj vyladený dvojliter. A jazda sa mení na príjemný let. Po treťom kole zastavujem a vyhadzujem Ondreja, nech si ide fotiť dievčence

img-3846.jpg

a ja bez dozoru začínam robiť sprostosti, aké je vidieť na fotke.

img-0029.jpg

V plnej jazde púšťam volant. Debil, nie?? Ale prežil som to. Dostal som aj pochvalu od Ing .Zbinovského, že po jazde Bugatti, bola jazda Triumphu TR 3A, najlepší zážitok pre divákov na Ovále.

img-8034.jpg

O 21.30 hod. pomaly akcia graduje. Nastupujú americké dragstre, ale ich jazda je hrozná, to by som ich spravil aj na Velorexe.

img-0506.jpg

O 22 hod balíme a vyrážame do nočných ulíc Budapešti.

img-9934.jpg

Pohoda, klídek, tabáček.  9 minút hučím do Ondreja: „však tu krásu odfoť!!!" No teda áno, vyťahuje Canon a za jazdy urobí cvak cvak a tu je výsledok: 

img-0565.jpg

Krása nevídaná. Hurá, po hodine Slovensko. Ideme bez strechy. V Štúrove sa kocháme hviezdičkami. Hore bola krása nevídaná. Tak sa kocháme,až sme zle odbočili. Nič netušiac sa, po 10 minútach, pred nami znovu objavují krásne osvietená Ostrihomská Bazilika. 

img-8104.jpg

Tadiaľ cesta domov nevedie!? Otáčame sa, nepozeráme na malý a veľký voz, ale pred seba  o polnoci sme v Nitre!!! Hurá!! Akcia bola krásna a ja ďakujem Ondrovi, že mi niečo prezradil z toho fotografického umenia. Ďakujem!!

Diskusia k článku

pridať komentár
Meno*:
Email*:
Text:
emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon 
 * nepovinné údaje
Autor: Anthea
Dátum: 25. 7. 2014 o 9:59
Maroško a pikantnejšie fotky sú kde? Repertoár modeliek široký a nič. Nebodaj si sa hanbil ich odfotiť v Evinom rúchu? No teda, kamarátom nepotešíš očko.Ale na krásne Slovenky určite nemajú
Autor: Milan
Dátum: 24. 7. 2014 o 10:43
Pekné...Ale zase ti je slovenská gramatika ukradnutá, opováž sa v zime niečo pustiť do sveta bez mojej asistencie!
Autor: Martina
Dátum: 23. 7. 2014 o 16:23
Skvelé fotečky!!! aj komentár
Autor: Pre Pipika
Dátum: 22. 7. 2014 o 22:19
Ak budeš poslúchať tak ta o rok zoberiem zo sebou!! Len či zvládneš toľko pirošiek!!
Autor: štefan
Dátum: 22. 7. 2014 o 22:15
No pán majster SK - širák dole - POCHVALA !
Autor: zuzana
Dátum: 22. 7. 2014 o 21:23
oci som sa nasmiala!!!super!!!