Zaujímavé stavebné diela pod Poľanou.

23. 5. 2023 18:54

Od nedele som sa 3 dni zaujímal o zaujímavé stavby pod Poľanou. Prvý raz mi oči vyleteli z jamôk, keď som zbadal novobudovanú rýchlostnú cestu R1 za Podkriváňom, smerom na Lučenec. 4,5 km dlhá estakáda sa stavia vo výške jak hovado, navyše v zle prístupnom teréne. Ako môžu tak vysoko pracovať?? Otázka pre stavbárov: Ako tam hore dostanú betón?? Pre Putzmeister to je asi veľa, nie?? Keď sa to podarí, bude to stavba storočia pre Podpoľanie. Však kukajte na fotkách. Druhé stavebné dielo, ktoré ma očarilo, bola Kôrová kaplnka v lese nad Hornou Bzovou, postavená v roku 1910. Dnes som mal šťastie a v sprievode dôstojného pána z Podkriváňa som mohol nahliadnuť aj do jej útrob!! Celá kaplnka zvonka aj znútra je obložená kôrou. Tí naši predkovia boli ale machri!! Do tretice sa mi zapáčila rekonštrukcia cesty z Drábska do Utekáča. Síce to trvalo niekoľko rokov, ale asfaltový had je fantastický, slovami jedného obyvateľa Látok, brutálny!! To zas bude raj pre motorkárov. Tak a rozprávke je koniec, kukajte na fotky.
PS na záver: tie dva potoky na fotkách som musel prebrodiť, síce som sa rozbehol na plne gule, ale aj tak som mal topánky plné vody!! Aspoň sa mi smradláky umyli!!

Zobraziť celú galériu »

Diskusia ku galérii

pridať komentár
Meno*:
Email*:
Text:
emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon 
 * nepovinné údaje
Autor: doktor
Dátum: 24. 5. 2023 o 9:12
krásne okolie, krásne stavby, krásny život... a aj starku si vyvetral :) trochen závidime

Kontakt: marian@bazala.sk