3. deň filmovania: letisko Slavnica.

29. 06. 2011 18:02, Bazala Marián, 0 komentárov


Veloš takto bezo mňa strávil 2 noci, lebo nakrúcanie sa posunulo práve kvôli dažďu. V stredu som bol späť na pľace. Velorex som obriadil a nachystal na Jirku.

3-den-109.jpg

Točiť sme začali až popoludní, a to leteckými scénami. V scenári je napísané: pilot spraví otočku nad letiskom a namieri si to priamo na riadiacu vežu, tesne pred ňou strhne lietadlo k výkrutu prudko hore.

3-den-121.jpg

Pekne napísane, ale ten scenár bol asi písaný pred 11. septembrom. Akékoľvek manévre smerom k budovám sú pre pilotov tabu. Neuposlúchnutie hrozí stratou pilotnej licencie.

3-den-251.jpg

Ani náš pilot, mladý Paľko Klein, nechcel prísť o svoj chlebíček, tak sa to nejako zalietalo a prifilmovalo. Na plátne to bude asi vyzerať dramatickejšie, ale v tom je umenie kameramana.
V tento deň sme okrem starého, ale krásneho lietadla typu Metasokol L 40 Kleinovcov použili aj na zábery z Andule.

3-den-288.jpg

To je tiež stará potvora, nie taká krásna ako Metasokol, ale stále najlepší lietajúci traktor, čiže skoč parašutistický kombajn.

3-den-154.jpg

Kameraman sedel v dverách a pekne cez dvere snímal, čo bolo treba. Čo snímal, to sa dozviete až na premiére. Dole sa vrátili všetci výletníci riadne zamrznutí, ale spokojní - podarilo sa.

3-den-162.jpg


Máme tu večer. Ide sa točiť rozhovor Jirku a Mišky v hadráku.

3-den-457.jpg

Veloš naložíme na nízky vozík, krížom cez vozík dáme nájazdy, na ne potom upneme kameru a ešte šamlík pre kameramana.

3-den-328.jpg

Do C4 pretiahneme káble s obrazom a zvukom pre ,,réjžu" a hlavného kameramana. Posadia sa vedľa mňa. Celkom tento kolotoč odvezie 5 osôb - v C4 3 na vozíku a dvoch hercov vo Velošovi.

3-den-351.jpg

Najprv 10 kolečiek 14 kilometrovou rýchlosťou okolo hangáru - to filmujeme Jirku ako šoféruje a potom 8 kolečiek - to filmujeme jeho manželku Mišku, ako sa len vezie. Pri prvej jazde režisér kričí stop, tak som zastavil, ale zvukár sa nezastavil a skydal sa z vozíka. Nič sa nestalo. Zvukárov máme viac, len Mádla máme jedného.

3-den-469.jpg

Druhý raz sme pre istotu nového zvukára priviazali k vozíku. Vybrať smer, ktorým pôjdem, nebolo tiež ľahké. Režisér chcel vľavo, kameraman vpravo, tak som raz šiel tam a druhý raz zasa onam. Skrátka, sranda na kolečkách.

3-den-387.jpg

Sú dve hodiny v noci, hadráka nechávam na letisku a idem do Trenčianskej Teplej si na niekoľko hodín pospať bez svojho miláčika.

3-den-406.jpg

Ráno je krásne počasie, tak šup na letisko.

 

 

 

Diskusia k článku

pridať komentár
Meno*:
Email*:
Text:
emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon 
 * nepovinné údaje