A je to tu...

23. 04. 2010 18:16, Bazala Marián, 13 komentárov

Mojím snom bolo mať dvoch synov. Ako prvá sa mi však narodila dcéra Zuzana. Nezúfal som, vedel som, že ako mladý potenciálny otec syna mám ešte minimálne jeden pokus. Ups! Nepodarilo sa! Z pôrodnice som si aj druhý raz odnášal dieťatko bez kohútika s výlučne ženským menom Lucia. S absenciou syna som sa vyrovnal veľmi rýchlo, dievčatá boli pekné a hlavne zdravé a robili mi radosť.

 zuzka-a-spitfer.jpg

Čas sa ponáhľal ako blázon a z dievčatiek vyrástli mladé ženy, ktoré už bežne riadili naše autá, myslím tie moderné plechovky so vstrekovaním, posilňovačmi a elektrickým otváraním okien. Sem - tam povozili na kapote motokára, ako Zuzana, alebo vinou susedov, ktorí si postavili autá tak nešikovne, že im zavadzali pri parkovaní. Ako príklad uvediem situáciu, keď prišla Lucia domov a len tak mimochodom mi oznámila, že to prvé auto pred panelákom mohlo mať celé dvere a blatník, keby nestálo tak zle. Jej sa to trochu na snehu šmyklo a dobrzdila to síce na ňom, ale stromček za autom zachránila. No a tieto dve bosorky chceli šoférovať naše veterány.

lulu-letisko.jpg

Ťažko na to čo i len pomyslieť.

S malou dušičkou som im to napokon povolil a dnes na Triumphoch behajú pomaly lepšie ako ja.

rusovce-122.jpg

Po čase nastala chvíľa, na ktorú sa teší a ktorej sa zároveň obáva každý rodič. Mladšia Lucia si našla životného partnera a rozhodli sa pre samostatnú cestu životom.

baba-2009.jpg

Tým nešťastníkom je Tomáš Kóňa - Kongo. Kongo síce vie hrať futbal, veď hrá za FC Nitra.

kongo-v-akcii.jpg

Ale čo moje veterány? Kto vie, ako sa osvedčí ako pilot Triumpha? Zatiaľ sa pretekov zúčastňoval výlučne ako Lulkin spolujazdec, za volant som ho pustil až na tohoročnej Babe. A dobre som urobil. Tomášovi sa slušne darilo a celkovo skončili na 2. miesto. Porazili dokonca zelený veteránistický inventár - starého Žabiaka Ferka Frištáka. . Z Ferkovej porážky sme sa nielen mi úprimne tešili.

vitazi-z-baby.jpg

Musel som uznať, že sa chlapec osvedčil a mne nezostalo nič iné, ako súhlasiť s tým, že si odvedie moju Lulku na spoločnú cestu životom.

lulu-a-tomas.jpg

Dňa 12.12.2009 túto cestu v Nitre spečatili manželským sľubom.

img-1314.jpg

Želám im, aby boli spolu šťastní a cestu životom prekonávali bez zbytočných zákrut a zranení.

img-0909.jpg

A mne, vážení, svitla nová nádej.

img-0944.jpg

Keď sa nepodarilo vyrobiť chlapca mne, bude to musieť vykonať Kongo s Luciou.

img-1014.jpg

Verím, že do rodiny pribudne chlapík, ktorého budem môcť učiť lyžovať a ktorý na sedadle spolujazdca konečne vymení

img-1071.jpg

moju ufrfľanú babku Beátku...

 

 

Diskusia k článku

pridať komentár
Meno*:
Email*:
Text:
emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon 
 * nepovinné údaje
Autor: anonym
Dátum: 1. 9. 2010 o 15:48
Autor: Bea Mlynáriková / Chrienová/
Dátum: 5. 5. 2010 o 17:21
Nó, Bazala, musím Ťa pochváliť za dvojaké autorstvo, jednak si autorom krásnych dcér ,ktoré sú krásne po Bejke a autá milujú asi po Tebe,ale tie texty sú dojemné, milé, vtipné, krásne,láskavé a láskyplné, Ja sa na to vykašlem, po kom si Ty taký geniálny? Nebehal si tajne na prednášky k nám , na Pifu? Celkom si sa nám vydaril, bratranče, ešte popracuj na carvingovom oblúku a bude to fajn...Bea
Autor: peter matula
Dátum: 4. 5. 2010 o 21:20
Velmi,velmi pekne a gratulujeme
Autor: Zuzana
Dátum: 28. 4. 2010 o 16:45
Ahoj oci, je to super napisane.a ake krasne fotky si tam dal.nevedela som ze si takyto spisovatel
Autor: ufrfľaná babka Beátka
Dátum: 28. 4. 2010 o 16:45
Ani ja po toľkých rokoch manželstva som nevedela čo sa v Tebe skrýva. A som zaskočená pomenovaním Beátka a nie stará bozorka a pod. Ale je to krásne napísané.
Autor: Ondrej Bobek
Dátum: 28. 4. 2010 o 16:45
Krásne napísané Tu je malá fotogaléria: http://ondrejbobek.foto24.cz/lt/
Autor: Jaroslav Petran
Dátum: 28. 4. 2010 o 16:44
Je to skvelý pocit byť šťastným otcom nevesty. Poznám to a gratulujem !
Marián ale čo tak postarať sa o toho spolujazdca sám a nespoliehať sa na dcéru. Aj to poznám a ver ni je to tiež skvelý pocit.
Autor: Jana lencesova
Dátum: 28. 4. 2010 o 16:43
Nadherne..az mi slzy vysli ujo Bazala:-)
Autor: Jara Kóňová
Dátum: 28. 4. 2010 o 16:43
Marián, veľmi pekne si to spracoval. Páči sa mi to. Myslím, že sa ešte dlho načakáš lež toho spolujazdca vymeníš. Len si pekne ponechaj svoju babku Beátku.
Autor: Jojka
Dátum: 28. 4. 2010 o 16:42
Skvelé,Maroško vedela som že si dobrý,ale že máš až také básnicke črevo som netušila,Lucke a Tominovi prajeme aj my Františovci všetko dobré na spoločnej ceste životom.
Autor: zabka
Dátum: 28. 4. 2010 o 16:42
Novomamzelom prajeme do spolocneho zivota vsetko najlepsie. Marian konecne sa priznaj ved na "babe" sme ho lanarili do tvojej rodiny. Kalendar je pekny a datum ked sa stanes dedom si tam zabudol vyznacit!
Autor: Evča a Zdenda a Maxíček
Dátum: 28. 4. 2010 o 16:41
Ahoj Luci a Tome, i když tátu neznáme, tak mu vzkazujeme, že to napsal opravdu nádherně. Je to moc dojemné a milé, úplně jsem měla slzy v očích :) Mimochodem krásná autíčka
Autor: 123123123
Dátum: 0. 0. 0000 o 0:00
sadfasdfasd asdf