ORTV Tatry

06. 09. 2017 20:16, Bazala Marián, 5 komentárov

ORTV Tatry oslávila už 10 výročie, pod Tatrami sme sa už zišli jubilejný raz. Za tých desať rokov sme prešli skoro všetky tatranské cesty aj necesty nielen u nás, ale aj v Poľsku. Vyštverali sme sa na Kráľovu Hoľu, Chopok, Lomnický štít, Štrbské pleso a mnoho ďalších kopcov. Táto rallye má svoje čaro.

lm-2-6845.jpg

Okrem iného je to najlepšia akcia čo sa týka starostlivosti o bruchá jazdcov. V Rakúsku existuje jedna súťaž, pri ktorej na štarte odvážia súťažiacich a posadká, ktorá priberie najviac súťaže vyhráva.

lm-2-7200.jpg

Podobne je to aj tu. Každú hodinu stojíme v dedinke, kde sa o nás domáci postarajú. Dokonca ide s nami pojazdný bufet s pivom, kofolou, napolitánkami a oškvarkovým alebo mastným chlebom.

dsc-9569.jpg

Môžeme sa napchať do prasknutia!!!

0-2.jpg

Pripadáme si ako v rozprávke o Jankovi a Marienke, keď ich striga napchávala do prasknutia. Teraz sa Jaro stará o zničenie našich krásnych figúr. Veru darí sa mu to. Toho roku bol ten oškvarkový chleba fantastický. Ale poďme k meritu veci. V stredu je klasický raut v Paľkovej vile. A tu začína veká žranica.

3-5.jpg

Predstavovanie nových strojov. Mne sa osobne páčil Horch z roku 1938.

4-4.jpg

Jazdec prišiel až z Rakúska. V dezolátnom stave ho kúpil na Ukrajine. Horch slúžil cez druhú svetovú vojnu na vyťahovanie vetroňov do vzduchu. Auto bolo pevne pripútané k zemi, nemalo zadné blatníky a miesto kolies malo valce s lanom, za ktoré boli pripútané vetrone. Keď som sa majiteľa spýtal či to takto zrenovovali v Rakúsku, prekvapil ma odpoveďou: „...nie to jedna malá česká firma 30 mesiacov na ňom makala..!

lm-2-6774.jpg

Krásna práca. Štvrtok ráno vyrážame smer Čertovica Brezno, Čierny Balog.

00.jpg

Tu sa ideme voziť na úzkokoľajke.

9-2.jpg

Slniečko svieti, sme nažratí, po obede ťažko odfukujeme spolu s parnou mašinkou.

8-2.jpg

Krásne milé dve hodinky v skanzene. Po 16tej vyrážame asi na najkrajšiu etapu tohoročnej ORTV. Čierny Balog - Hriňová. Začiatok vedie po trat, na ktorej sa idú preteky do vrchu, tak Triumphu pekne podkurujem.

lm-2-6756.jpg

Krásna krajinka a krásna cesta až do Hriňovej.

lm-2-7789.jpg

Tu nám dievčence za jazdy hádžu do áut syr a chleba, aby sme do večere vydržali. Chvályhodný počin..Potom nuda do Zvolena, kde nocujeme. Večeru zapíjame čajom a tak nám zachutil až nás boleli hlavy.

26-1.jpg

Bol to Tatranský čaj od 45 až do 72 percent. To bol teda dunihlav. Ráno sa dajako zliezame na Zvolenskom námestí.

13-1.jpg
O 11tej vyrážame na trať. Hlava už nebolí. V jarku zaujímam polohu ostreľovača a cvakám.

14-4.jpg

B. Bystrica neskorá desiata a jazda pravidelnosti.

15-1.jpg

Hurá kolóna sa hýbe smer Donovaly, po 33 km zas tlačíme do našich gebúľ obedisko.

12-2.jpg

Dole do kúpeľov Lúčky sa nejako zgúľame.

lm-10121.jpg

Kúpeme sa a niektorý ako ja sa napchávajú, škvarkovým chlebom. Máme na kúpalisku vlastný bufet, to sme ale frajeri!!!

dsc-9577.jpg

Ešte absolvovať dva merané úseky a ide sa spať. Meraný úsek sme mali zajazdiť za 13 sek a ja som ho dal za 12. 98, čo je o dve stotinky menej. Najlepší výsledok dňa.

20a.jpg

Piatok. Nejako sa šuchceme na štart, niekto opravuje, tak už tam naberáme pol hodinové meškanie.

lm-8092.jpg

Po 12 km stojíme na námestí v Lipt. Hrádku.

lm-2-7205.jpg

Ja nestojím, to betónové námestie, ktoré sme otvárali pred x-rokmi je samá žula, žiadny stromček, nemusím. Fúúúj.. Ja letím ďalej do Východnej na farmu, kde kecám s domácimi družstevníkmi.

21-1.jpg

Viete o tom, že každý deň odchádza z Liptova kamión s 10 000 litrami mlieka do Talianska a Francúzka? Tam lepšie platia! Zaujímavý fakt. Na dolniakoch nechovajú družstevníci žiadne kravičky. A na horniakoch áno, alebo lepšie využívajú európske fondy. A čo to vlastne za bielu žbrndu pijeme? Keď to kvalitné mlieko vyvážme na západ? Po hodine konečne prichádzajú prví veteránisti, stoja v rade do strmého vrchu ako vojaci prehrievajú sa im motory.

23-1.jpg

Aspoň mi pekne zapózujú...

22-1.jpg

Všetci sú hore.

24-2.jpg

Ja prchám na Štrbské pleso. Po ceste si odjazdím za plnej premávky jazdu do vrchu na presný čas. Pokiaľ prídu ostatní stíham obed na preplnenom mravenisku menom Štrbské pleso. Idem fotiť v lesíku, na zdravom vzduchu čakám, tak si tam pospávam. Prvé ide Porsche, nestíham cvaknúť, ale ďalšie už stíham mačkať spúšť..

25-1.jpg

Teraz ste mali vidieť fotky krásne naklonených áut a nevidíte nič, lebo sa mi 1500 fotiek zázračné stratilo z počítača. Neviem ako, ale boli všetky fuč! A boli medzi nimi aj fotky z búrky, ktorá nás prekvapila na Jochách. Večná škoda.

5-5.jpg

Na Jochách nás okrem nášho milovaného bufetu čakali dva družstevné bufety s ich vlastnou produkciou, prevažne syra. Boli to pochúťky. A nenažerieš sa???

lm-1-6412.jpg

Večer nasledovala zábava a striptíz. Veru ani z toho nemám ani jednu fotku. Nevadí dievčinka nemala ani cici ani rici. To treba na budúci rok zlepšiť. Asi vyberieme niečo krásne a prsnaté z našich radov. Dobrovoľníčka sa môžete prihlásiť tu, ja sa obetujem a spravím osobný konkurz.

16.jpg

 

Nedeľa klasika odhalili sme sochu a počúvali sme s otvorenými ústami spev M.Babjaka . Ešte rozdať poháre a hajde domov. Nadväzujem na tradíciu, mám najmenší rozdiel časov, ale keďže mám mladé auto má len 59 rokov, vďaka koeficientu vyhráva posádka, ktorá má auto staré 76 rokov. Nevadí.

 

dsc-1421.jpg

V Mikuláši bolo klasicky super. Pribral som asi 2 kg.

lm-2-6631.jpg

ORTV je Rallye inclusive extra!!!

Diskusia k článku

pridať komentár
Meno*:
Email*:
Text:
emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon 
 * nepovinné údaje
Autor: Vladimír Korec
Dátum: 9. 9. 2017 o 10:34
Musím potvrdiť vykrmovanie. Doma som si odskúšal oblek na galavečer. Sedel v pohode. Ale v sobotu večer som ho už nedal :-)
Autor: Bartos Jiri
Dátum: 8. 9. 2017 o 11:16
Jako vždy super fotky
Autor: Žaba
Dátum: 8. 9. 2017 o 7:47
Maroš musím uznať že táto reportáž je veľmi pekná.
Autor: Vierka
Dátum: 8. 9. 2017 o 7:33
Maroš, veľmi pekné, výstižné. Aj my sme pribrali. Škoda tých fotiek, čo sa tak záhadne stratili. Pa
Autor: Juraj Petráš
Dátum: 8. 9. 2017 o 7:22
Marianko, ako vždy, parádne si to pojal.