Ako som mrzol na Látkach.

14. 11. 2020 18:15

Piatok asi posledná tohoročná cajglovačka na Látkach. Nezadržateľne ide zima. Ráno mrzlo, Bykovo malo zamrznutú čapicu. Pekný pohlaď z teplej izbičky, ale zo sedla veru nie. Bŕŕ zima. Z Pasiek som si to dal cez Vrchdobroč až dole na Košutku, kde som našiel Bike park. Ja debil som sa nepustil po amatérskej dráhe, ale po nejakej čiernej, tak som bez hanby zosadol, zabrzdil zadne koleso, asi 1OOmetrov som sa šuchal dole! To je za to, že nepoznám ich špeciálne označenia trati. Hore z Hriňovej- Košutky som šiel krásnou lesnou cestou až na náhornú planinu za Detvianskou Hutou. Zaujímavé, že táto cestička nie je nikde v mapách. Poradil mi ju ujko, čo mastil kladky na vleku.
Bŕŕ bolo zima až mi mrzli prsty na rukách a nohách. Pohlaď na ovečky ma zohrial. A hurá fiknem Turbo a šup pod sprchu na Paseky.
Sobota. Dnes od rána všade srieň a hnusná hmla. O 10 hod ma už žrali mrle, sadám na úzke sedadlo aj cez hnusnú hmlu leziem k hotelu Zerrenpach. Idem kuknúť, aké zemné práce tam spravili pred lyžiarskou sezónou. Veľký prd cez hmlu vidím. Tak šliapem do pedálov, smer Prameň Ipľa, kde popadala kopa stromov ledva som prešiel. Ale muchotrávku som našiel. Všade blato, cajgel celý od blata, ale keď musí človek prebrodiť mláku, tak hodím turbo a zvýšim kadenciu pedálovania na ratatatata, vletím do blata a rýchlosťou Svitka na Dakare, prebrodím mláky jedna radosť. Hore hmla zhustla, tak som sa dal smerom na Čiertač, bŕŕ, bolo zima ešte klasicky bača a ovečky. Dunčovia mi dali pokoj. Ide sa dole. Ten zjazd dole bolo to najhoršie, zima až do špiku kosti. Tak na budúce už beriem lyže!! Aspoň dúfam...
V nedeľu fotím našich postupujúcich sokolíkov v Trnave. Slovenskooo, slovenskooo, tam budem zastavať funkciu fotograf a povzbudzujúci fanúšik!!

Zobraziť celú galériu »

Diskusia ku galérii

pridať komentár
Meno*:
Email*:
Text:
emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon 
 * nepovinné údaje
Autor: marian
Dátum: 15. 11. 2020 o 19:46
Roman zavolaj pokecame. Družstvo ani obec na to nemajú peniaze hotel Zerrenpach v budúcnosti niečo vybuduje. Trasa je vytýčená!!
Autor: roman
Dátum: 15. 11. 2020 o 19:30
Dobrý večer,

viem, že ste lyžiarsky fanatik, tak sa chcem spýtať, či neviete niečo o investícii, ktorá sa mala realizovať niekde na Látkach - výstavba sedačkovej lanovky.

Ďakujem

Kontakt: marian@bazala.sk